Τι φάρμακα χρησιμοποιούνται στις απολυμάνσεις;

Όλα τα φάρμακα για απολύμανσης, απεντόμωσης και μυοκτονίας που κυκλοφορούν ως βιοκτόνα  είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων για χρήση σε κατοικημένους χώρους. Τα φάρμακα για απολυμάνσεις απεντομώσεις τα ονομάζουμε και φάρμακο απεντομώσεων απολυμάνσεων ή φάρμακα υγειονομικής σημασίας.
Φάρμακα ΑπολύμανσηςΤα φάρμακα απολύμανσης και απολυμάνσεων που χρησιμοποιούνται είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο;
Τα εντομοκτόνα έχουν πολύ χαμηλή τοξικότητα για τα θηλαστικά (σχεδόν ατοξικά), είναι ακίνδυνα για τους κατοίκους – εργαζόμενους, άοσμα και στερούνται διαλύτη επομένως δε λεκιάζουν και δε διαβρώνουν τις επιφάνειες.

Εντούτοις, θα πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη μας ότι τα σκευάσματα όσο ακίνδυνα και να είναι, θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με προσοχή. Πάντα να διαβάζουμε την ετικέτα και υπακούμε στις υποδείξεις – οδηγίες του υπεύθυνου επιστήμονα.

Τα φάρμακα για απολυμάνσεις, απεντομώσεις που χρησιμοποιούνται είναι φιλικά προς το περιβάλλον;

Τα  φάρμακα για απολυμάνσεις απεντομώσεις και μυοκτονίες  που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν νέες δραστικές ουσίες, οι οποίες διασπώνται στο περιβάλλον. Έχουν διπλή ή και τριπλή δράση και αποτελεσματικότητα σε όλους τους τύπους των επιφανειών ακόμη και στις πορώδεις έχουν ταχύτατη εντομοτοξική δράση. Ακόμα, παρέχουν πλήρες φάσμα δράσης, αντικαθιστώντας τις πολλαπλές εφαρμογές διαφορετικών σκευασμάτων. Με τις νέες δραστικές ουσίες χρησιμοποιούμε μικρότερες ποσότητες φαρμάκων.

Τα  φάρμακα πρέπει εφαρμόζονται από εξειδικευμένο συνεργείο, χρησιμοποιείται μόνο η κατάλληλη ποσότητα του φαρμάκου στα σημεία που είναι απαραίτητο.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται απεντόμωση;

Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για το πόσο συχνά πρέπει να γίνεται μία Απεντόμωση. Ουσιαστικά εξαρτάται από την εποχή του χρόνου και από το πόσο μολυσμένος είναι ο χώρος. Τα έντομα παρουσιάζουν μέγιστη δραστηριότητα από την Άνοιξη μέχρι το Φθινόπωρο, αν όμως υπάρχει ήπιος Χειμώνας, τα έντομα θα παραμείνουν δραστήρια για μεγαλύτερη χρονική περίοδο.

Στις πολυκατοικίες και στα σπίτια – μονοκατοικίες  είναι αποδεδειγμένο πως χρειάζεται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο εφαρμογή απεντόμωσης. Με δυο εφαρμογές διατηρείται ο πληθυσμός των εντόμων σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό όμως δεν είναι κανόνας, καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες απαιτείται να γίνουν περισσότερες εφαρμογές το χρόνο, ιδιαίτερα όταν έχει μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία Απεντόμωση ή όταν υπάρχει έντονο πρόβλημα.

Πότε μπορώ να καθαρίσω το χώρο όπου έγινε απεντόμωση με ψεκασμό;

Τα περισσότερα εντομοκτόνα, άλλα λιγότερο άλλα περισσότερο, διαλύονται στο νερό. Προτείνεται λοιπόν να προσέχουμε την πρώτη εβδομάδα μετά την εφαρμογή και να μην ξεπλένουμε τις ψεκασμένες επιφάνειες. Είναι σημαντικό να ξέρουμε πως τα βιοκτόνα σκευάσματα μπορούν να διατηρήσουν την εντομοτοξική τους δράση για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δηλαδή όσο περισσότερο καιρό παραμένουν στις επιφάνειες, τόσο το καλύτερο.

Έχουν δυσάρεστη οσμή τα νεκρά τρωκτικά;

Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί πάντοτε τρωκτικοκτόνα δεύτερης γενιάς. Δηλαδή, αιμολυτικά δολώματα, ενός γεύματος, που μειώνουν σημαντικά τη δυσάρεστη οσμή των νεκρών ποντικιών, αφού μουμιοποιούνται.

Υπάρχει εγγυημένη απεντόμωση στα ξύλα;

Η καταπολέμηση των ξυλοφάγων εντόμων (σαράκι) γίνεται με τη χρήση αερίων (fumigants) και σκοτώνονται όλα τα έντομα, σε οποιοδήποτε βιολογικό στάδιο και αν βρίσκονται.  Η Alpha Απολυμαντική δίνη εγγύηση εφαρμογής 100% και σε περίπτωση φωσφίνης για την καταπολέμηση του σαράκι ξύλου επανεμφανίζεται σε χρονικό διάστημα 6 μήνες, υπολαμβάνετε η εφαρμογή χωρίς χρέωση. Η εγγύηση αυτή ισχύει ως προς την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής και όχι για την προστασία του ξύλου από μια νέα μόλυνση στη διάρκεια του χρόνου.

Δείτε τα νέα μας σίτε:

Alpha Απολυμαντική

Απολυμαντική LG